Varm og lang tur!

MTB – min redningspartner

For godt og vel 5 år siden fik jeg en overbelastningsskade i mit venstre knæ. Jeg måtte trappe gevaldigt ned på min træning, som i en længere perioden stod på 15-20 min løb 1-2 gange om ugen (samt perioder med slet ingen løb).
For ikke at miste (løbe)formen fuldstændig begyndte jeg at ty mig til andre træningsmetoder. Jeg havde fået udleveret nogle styrkeøvelser af min fysioterapeut, men manglede træning for at vedligeholde min kondition.
Med opfordring fra hjemmefronten (jeg boede hjemme hos mine forældre på det tidspunkt), så fik min far overtalt mig til at erhverve mig en MTB. Det var dog ikke en dyr en af slagsens (5.-6.000 kr. prislejet), men jeg skulle jo lige se hvad det var for noget og om det var noget for mig – inden at jeg investerede i noget alt for vildt.
I starten kørte jeg en del ture alene i skoven – forholdsvis på store skovstier – da jeg endnu ikke rigtig vidste, hvordan jeg skulle styre sådan en cykel. Jeg havde fået klikpedaler på – som resulterede i en masse blåmærker. Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af, hvornår og hvordan jeg skulle klikke mig ud. Klikpedaler er super fine til at give en mere stabilt kørsel ned ad bakker og gode til at trække med op ad bakker. Men jeg synes (desværre), at noget af fornøjelsen gik af, i og med, at jeg hele tiden væltede. Jeg fik i stedet sat almindelige pedaler på, som jeg stadig kører rundt med. Selvom at det er mange år siden, at jeg væltede rundt, så føler jeg mig ikke helt tryk endnu til at benytte klikpedalerne igen (men den dag skal nok komme).
Jeg har – og er stadig – utrolig glad for MTB som et godt alternativ til løb. Jeg har kørt en del MTBO (orienteringsløb på MTB), hvor jeg stadig har kunne vedligeholde kortkontakten, når nu jeg ikke har kunne løbe. Derudover har jeg trænet sammen med Ride4Fun Ladies (http://ride4fun.dk/), hvor jeg har fået super god tekniktræning.

Der er rigtig mange ting, som man skal forholde sig til, når man køber en MTB. For kvinder – som måske ikke er lige så “gadgets-nørdet” som mænd, kan det være super svært at finde rundt i MTB-junglen. Jeg har prøvet at læse mig frem til tips og tricks, og taget imod gode råd fra andre, men der er mange ting at sætte sig ind i, og mange ord på forskellige “dimsedutter”. Derudover skal man også have styr på; hvilke størrelse cyklen skal have?, hvor store skal hjulene være?, skal man have en forgaffel med støddæmper?, hvor meget luft skal der i forgaflen?, skal man have udvendige eller indvendige gear?, hvor mange gear er det mest optimale?, skal man have skivebremser eller bremseklodser?, skal man vælge aluminium eller carbon stel?, hvor meget skal den optimalt veje? osv. osv. …..

Mit første spørgsmål – da jeg skulle købe en MTB – var; hvilken størrelse skal jeg have? Hvor stor/lille skal cyklen være?
Når man køber cykel er der ofte angivet størrelsen på modellen. Der vises en størrelse guide, som efter ens højde angiver hvilken størrelse cykel man skal have.

For eksempel skriver Cube følgende mål på deres modeller:

Størrelse guide til Cube MTB cykler: 

Sådan gør du:
1. Mål hvor høj du er uden sko.
2. Find din højde i skemaet og aflæs anbefalet størrelse.

Din  højde  Anbefalet Størrelse
150 – 160 cm 15″
160 – 172 cm 17″
172 – 184 cm 19″
184 – 194 cm 21″
194 – 205 cm 23″

 Du kan se geometri skema på Cube Mtb cykler – klik her

 Denne guide skal ses som vejledende. Den rigtig størrelse afhænger af statur og kropspropotioner. Vi tilbyder udmåling I alle vores butikker, læs mere her

Min MTB er en Radon og jeg har størrelse 18″.

174950_10150296175228808_757063807_7813245_2333282_o

Jeg har planer om at skrive mange flere indlæg omkring MTB 🙂

/Camilla

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm og lang tur!